Det går kanskje ikke fort, men det går fremover når det kommer til teknologi utviklet av og for kvinner. Og vi kan ikke stoppe nå.
Gå til artikkelI 2023 lå andelen kvinnelige gründere på 6,7 prosent, viser tall fra Patentstyret basert på antallet som søkte om patent i løpet av året.
Dette er en liten oppgang fra det rekordlave året 2022 da tallet lå på kun 4,9 prosent, etter å ha falt fem år på rad.
Andelen kvinnelige oppfinnere i Norge øker, men er fortsatt bare på 6,7%. To som nylig har fått meddelt patent på sitt induksjonskateter for igangsetting av fødsler, er Stine Andreasen og Hege Hansen. De har lang erfaring som henholdsvis gynekolog og jordmor, og har sammen startet selskapet Induvita ved siden av jobbene ved Nordlandssykehuset i Bodø. Induvita jobber nå med flere produkter innen kvinnehelse.
Gå til artikkelHvordan kan vi tenke nytt om kvinnehelse? Mange av de instrumentene gynekologer og leger bruker i dag har ikke blitt endret på over hundre år. Det var ett av mange temaer som ble løftet i pitche-konkurransen av Hege Hansen og Stine Andreasen i Induvita AS under DNBNXT i Bodø.
Gå til artikkelDesign and innovation are crucial in supporting an equal, fair, and inclusive world. Yet, numerous designs don't consider women as users – not even some products for an experience so female as giving birth. In this article, we'll explain why you should include women when designing and innovating, and why that also means a successful and profitable business.
Gå til artikkelI dag blir opplæring gjort direkte på pasienter, og det tenker vi ikke er greit, sier jordmor Hege Hansen.
Gå til artikkelBak Induvita står jordmor Hege Hansen og gynekolog Stine Andreasen. De lager produkter som skal gi bedre fødselshjelp. – Det er lite forskning og innovasjon innenfor kvinnehelse - og da særlig fødselshelse.
Gå til artikkelOverlegen fortsetter serien om overleger som har gjort seg bemerket ved å gjøre en stor innsats på også andre områder enn sitt daglige virke som overlege: Innovasjon på fødestuen
Jordmor Hege Hansen og klinikkoverlege ved kvinneklinikken, Stine Andreasen, ønsker å gjøre opplevelsen av induksjon bedre for kvinnene.
Gå til artikkelUmedvitne haldningar til kvinner og menn påverkar design, og til og med tryggleiken i produkta me bruker.
Gå til artikkelJordmor Hege Hansen og gynekolog Stine Andreasen vil endre dagens praksis for igangsettelse av fødsler.
Gå til artikkelFrustrert over utstyr som ikke hadde blitt utviklet på veldig lenge, tok Stine Andreasen og Hege Hanssen ved Nordlandssykehuset saken i egne hender og utviklet det selv.
Gå til artikkelDet blei utvikla for å undersøke underlivet til kvinner allereie i romartida, og er framleis i bruk. No kjem det utvikling på området.
Gå til artikkel