Historien om Induvita

Basert på 20 år med klinisk erfaring som henholdsvis gynekolog og jordmor, ble vi stadig mer frustrerte over det medisinske utstyret ment for kvinner som ble designet av og for menn! Gynekologiske undersøkelser og fødsel er en intime og sensitive hendelser, hvor vi kvinner er utrolig sårbare. Induvita ønsker å gjøre det mindre smertefullt, mindre risikabelt og mindre skummelt, samtidig som prosedyren optimaliseres og effekten består.

En fødsel er en stor og viktig hendelse i kvinnens liv. Av erfaring mener vi at forbedret utstyr vil bidra til en skånsom fødselsstart og dermed en bedre fødselsopplevelse.

Det er på tide at vi setter kvinnehelse på dagsordenen. Det er for mye stigma, tabu og mangel på kunnskap, så vel som vitenskapelig forskning.

Kvinner er ikke et nisjemarked, bare sterkt underrepresentert!

Induvita ble stiftet i 2022. I forkant av dette var Helse Nord en viktig bidragsyter til vårt innovasjonsarbeid gjennom finansiell og faglig støtte.

Foto: Ida Kristin Dølmo / Nordlandssykehuset

Kliniske behov

Igangsetting av fødsler er vanlig grunnet ulike medisinske risikoer i svangerskapet. Bare i Norge induseres ca 15 000 fødsler per år*. Grunnet lav risiko og høy effektivitet er den foretrukne metoden for igangsetting bruk av induksjonskateter som innføres gjennom livmorhalsen på den gravide**.

Gjennom klinisk erfaring som jordmor og gynekolog i fødeavdeling har vi sett et betydelig behov for bedre tilpasset utstyr, til det beste for behandler og pasient. Utstyret skal være sikkert og funksjonelt, men samtidig gi en minst mulig ubehagelig opplevelse for pasienten. Sammen med ingeniører, designere og brukere har vi derfor utviklet et induksjonskateter og et spekulum med optimalt design og funksjon.

Under utvikling av induksjonskateter og spekulum så vi det store behovet for en multifunksjonell simulator for trening på gynekologiske undersøkelser og prosedyrer, men også for trening på undersøkelse under fødsel. Slik simulatortrening vil øke kompetansen for best mulig diagnostikk og behandling.

Porteføljen består inntil videre av tre produkter som har fullverdig selvstendig verdi, men som samtidig komplementerer hverandre. ​

Ansatte

Hege Hansen
Grunnlegger

CEO i Induvita. Jordmor med mer enn 20 års erfaring og gründer i Induvita

hege.hansen@induvita.no
+47 90839578

Stine Andreasen
Grunnlegger

CMO i Induvita. Spesialist i gynekologi og fødselshjelp, doktorgrad innen fødselshjelp og mer enn 15 år med klinisk erfaring. Gründer i Induvita.

stine.andreasen@induvita.no
+47 99382121

Ragni Mikkola Christensen
QA/RA

Intern QA/RA med erfaring fra regulatorisk arbeid i start-ups. Utdannet bioingeniør.

ragni.christensen@induvita.no

Møt noen av våre fantastiske samarbeidspartnere

Carl-Gustaf Lundholm
Kadabra

Erfaren industridesigner med en lang historie i designbransjen. Dyktig innen brukersentrert design, designledelse, skissering, konseptutvikling og CAD. Sterk entreprenørskapsfaglig medarbeider med master i produktdesigningeniør fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU).

Carl-Gustaf er vår hoveddesigner av alle våre produkter og en viktig rådgiver på alt som angår design og funksjon.

Martin G. Ringdalen
Kadabra

Maskiningeniør som har stor tro på å bygge bro mellom design og ingeniørfag – siden brukeropplevelsen til syvende og sist avhenger av hva som skjuler seg under panseret, like mye som enhver annen faktor innen designdisiplinen.

Bred erfaring med å jobbe med start-ups, designe og foredle komplekse produkter, bringe produkter til markedet og utvikle teknologi som fungerer. Sterk tro på å jobbe med prototyper og utforske konsepter, men er også kompetent på detaljdesign, spesielt med tanke på sprøytestøping og design for produksjon.

Anastasiya Dykyy
Inventas

Erfaren innen biomedisin og MedTech, med bakgrunn i molekylær medisin. Assisterte selskaper med å utvikle nye medisinske enheter i samsvar med gjeldende regelverk (f.eks. MDR og IVDR). Oppgaver som hun har utført inkluderer å bygge QMS, risikostyring, planlegging av programvareutvikling, brukervennlighet og planlegging av kliniske undersøkelser.
 
Erfaring fra utvikling av ulike typer medisinsk utstyr, fra konseptstadiet til etter CE-merking.

Anastasiya utfører det regulatoriske arbeidet for oss på både Vega® spekulum og Iola® kateter.

Pål Ove Henden
KPB

Seniorrådgiver og teamleder i KPB, og jobber innen innovasjon, forretningsutvikling, strategi, prosjektledelse og klynger/nettverk. De siste årene jobbet mye med utvikling av bedrifter, blant annet arbeid med strategi, finansiering og prosjektledelse. I tillegg utvikling og ledelse av prosjekter med både offentlige og private oppdragsgivere, herunder klynge- og bedriftsnettverksledelse og strategiutvikling.

Pål Ove er vår forretningsutvikler.

Jon Dagson Heggstad
Bryn Aarflot

Lang erfaring innen generell og strategisk patentrådgivning, utarbeidelse av patentsøknader, patentlitteratursøk, saksbehandling, intervensjonsanalyser, inkludert due diligence og analyse av driftfrihet, innsigelser, administrative begrensninger og rettssaker. Erfaring med designrådgivning. Representerer klienter overfor EPO og PCT myndigheter.

Jon utarbeider og administrerer patentsøknader for Iola® kateter, inkludert EPO- og PCT-myndigheter.

Samira Behboudi-Gandevani
Nord Universitet

Samira gjør alle litteraturstudier nødvendig for CE-merking av produktene. Hun planlegger også produkttestingen av Vega® spekulum og den kliniske studien av Iola® kateter, inkludert artikkelskrivingen.

Våre partnere

AriseHealth logo2020INC logoEGGS logoToogether logoEphicient logo

Styret

Helle Moen
Styreleder

Verdidrevet forretningskvinne med internasjonal erfaring og stor interesse for bærekraftig teknologiutvikling, innovasjonsprosesser og strategier. Erfaring fra forretningsutvikling og bedriftsetablering, herunder styreverv og strategiarbeid, utvikling av styringssystemer, organisasjons- og ansettelsesprosesser, kvalitetsarbeid og ledelse. En spesiell interesse for kvinnehelse, men også økt mangfold innen startups og investeringer, særlig interesse for selskaper med kvinnelige gründere.

Bakgrunn fra venturekapital, teknologiledelse og innovasjonssystemer både i Norge og internasjonalt.

helle.moen@induvita.no

Stine Andreasen
Styremedlem

CMO i Induvita. Spesialist i gynekologi og fødselshjelp, doktorgrad innen fødselshjelp og mer enn 15 år med klinisk erfaring. PhD i klinisk obstetrikk. Gründer i Induvita og med stor entusiasme for forbedring av kvinnehelse.

stine.andreasen@induvita.no

Cristina Santos
Styremedlem

Erfaring som CFO for utleie i flere teknologibaserte oppstartsbedrifter og oppskaleringer. Partner i CoFounder, et investeringsselskap, og er aktivt styremedlem i flere selskaper.

cristina@cofounder.no

Morten Skjelbred
Styremedlem

Ingeniør med tilleggsutdanning i informatikk fra Universitetet i Bergen. 30 års erfaring innen tele- og databransjen, fra globale aktører til oppstartsbedrifter, og har de siste 10 årene vært ansatt ved Nord universitet med oppgaver knyttet til kommersialisering av offentlig finansiert forskning. Daglig leder i Nord Innovasjon AS siden 2020, som forvalter universitetets IP, patenter, lisenser og eierskap i oppstartsbedrifter

morten.skjelbred@nord.no

Bjørn Olsen
Styremedlem

Professor ved Handelshøyskolen Nord Universitet

bjorn.olsen@nord.no

Beate Sørslett
Styreobservatør

Viseadministrerende direktør Nordlandssykehuset

beate.sorslett@nordlandssykehuset.no

produkter

Bli kjent med våre produkter

Induvita utvikler  et induksjonskateter for igangsetting av fødsel, tilpasset den gravides behov. Gjennom brukerstyrt prosess har vi designet fremtidens gynekologisk spekulum. Dette er optimalt for pasienten med tanke på opplevelse i bruk, og  imøtekommer samtidig behandlers funksjonelle behov.

Se alle produktene våre

Vi ønsker å bidra til å oppnå FNs bærekraftsmål

  • Bærekraftsmål 3: God helse og livskvalitet

    Ved å gjøre induksjonsprosedyren tilgjengelig i utviklingsland kan vi redusere uheldige utfall for mor og barn ved risikosvangerskap.

  • Bærekraftsmål 10: Likestilling mellom kjønnene

    Vårt utstyr trenger ikke sterilisering. Det vil være enkelt i bruk med behov for et minimum av trening. Dette gjør at det kan brukes av alle, overalt.

  • Bærekraftsmål 12: Ansvarlig forbruk og produksjon

    Vi vil benytte miljøriktig materiale til produkt og emballasje.